↓↓↓ Gå direkt till anmälan ↓↓↓

Dags för Musikbygget igen!

I höstas träffades vi till en härlig dag fylld med låtskrivande, gitarrspel, kör och orkester. Nu är det dags igen för Musikbygget i Missionskyrkan Lagan – den 4 mars.

Musik är en enorm kraft i universum som berör varje människa. En sång kan vara som en nyckel som öppnar hjärtats dörr. Melodier, ord och hela textrader har en förmåga att fastna i minnet. Vi nynnar och sjunger med, vi lyssnar och vi berörs.

Att sjunga och spela är inte bara en möjlighet för den som känner sig musikalisk. Musiken finns inom oss alla – och när vi möts till gudstjänst i kyrkan vill vi verkligen att sången och musiken ska vara det Gud har tänkt, nämligen en nyckel till gemenskap både med Gud själv och med varandra.

Vi vill vitalisera sången och musiken i Missionskyrkan Lagan. Musik ska byggas utav glädje – och vi hoppas att många vill vara med och dela glädjen den 4 mars när vi bjuder in till en sång- och musikverkstad med tre valbara workshops. Kanske vill du vara med på en av dem, kanske vill du vara med på alla tre? Allt är möjligt!

I dagens första workshop sjunger vi gospel tillsammans i en kör formad just för den här dagen. Gospel är glädje. Det spelar ingen roll om du har sjungit i kör förut eller inte – kom och var med. Den som vill är också med och sjunger på gudstjänsten dagen efter, den 5 mars. Gabriella Mellergårdh leder kören.

Under dagens andra workshop skriver vi musik tillsammans. Lasse Mellergård, trubadur och kompositör, är vår coach i låtskrivandet. Kanske har du en egen text som du skulle vilja sätta musik till. Kanske har du en melodislinga som snurrar runt i huvudet. Ta med dig dina idéer så skapar vi tillsammans.

I dagens tredje workshop övar vi oss på att spela gitarr. Enkla sånger med enkla ackord, målet är att bli mer bekväm med sitt instrument samtidigt som du får känna glädjen i att spela tillsammans med andra. Bengt-Ivar Johansson är vår gitarrcoach.

Hållpunkter för dagen:

 • 10.00-12.00: Workshop gospelkör
 • 13.00-15.00: Workshop låtskrivande
 • 15.15-16.00: Workshop gitarr
 • Anmäl dig här nedan eller på anmälningsblanketter som finns i kyrkan.


  Anmäl dig här

   Jag anmäler mig till följande workshops (välj ett eller flera)*:

   (*Obligatoriska fält)