↓↓↓ Gå direkt till anmälan ↓↓↓

Brukar du sjunga i duschen?

Eller har du möjligen en gitarr som hänger därhemma och samlar damm? Då är det dags att plocka ner den från väggen och ta med den till Missionskyrkan Lagan den 1 oktober.

Musik är en enorm kraft i universum som berör varje människa. En sång kan vara som en nyckel som öppnar hjärtats dörr. Melodier, ord och hela textrader har en förmåga att fastna i minnet. Vi nynnar och sjunger med, vi lyssnar och vi berörs.

Att sjunga och spela är inte bara en möjlighet för den som känner sig musikalisk. Musiken finns inom oss alla – och när vi möts till gudstjänst i kyrkan vill vi verkligen att sången och musiken ska vara det Gud har tänkt, nämligen en nyckel till gemenskap både med Gud själv och med varandra.

Nu vill vi göra vad vi kan för att vitalisera sången och musiken i Missionskyrkan Lagan. Musik ska byggas utav glädje – och vi hoppas att många vill vara med och dela glädjen den 1 oktober när vi bjuder in till en sång- och musikverkstad med fyra valbara workshops. Kanske vill du vara med på en av dem, kanske vill du vara med på alla fyra? Allt är möjligt! Vi vill väcka din längtan och glädje, släpp all prestige och våga damma av gitarren därhemma. Kanske spelar du inget instrument utan vill bara vara med och sjunga. Allt är möjligt!

Dagens första workshop kommer att handla om att skriva sånger. Lasse Mellergård, trubadur och kompositör, delar med sig av sin kreativa process – och självklart testar vi att skriva en sång tillsammans.

Dagens andra workshop handlar om sång. Gabriella Mellergårdh sätter ihop en kör bestående av alla som vill. Parallellt finns möjlighet för den som vill testa att sjunga solo att i lugn och ro, tillsammans med Malin Bogeklint, prova rösten i all enkelhet. Ingen publik, bara du, Malin och ett piano.

I dagens tredje workshop är det dags för gitarren. Många har någon gång lärt sig ett par ackord och faktum är att det finns många sånger som går att spela på både två och tre ackord. Bengt-Ivar Johansson och Cicki Ahl delar med sig av praktiska gitarrtips.

Den fjärde och sista workshopen sätter vi ihop en hel orkester. Du är välkommen att ta med dig vilket instrument du vill, så gör vi en ensemble utifrån de möjligheter vi har. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Triangel, ukulele eller dragspel? ”Lova Herren med alla instrument! Lova honom med basunklang, med gitarrer, lyror och harpor. Lova honom med tamburiner och dans. Lova honom med stränginstrument och flöjter. Lova honom med cymbaler, ja med ljudande cymbaler. Må allt vad anda har prisa Herren!” (Psalm 150)

Välkommen till Musikbygget – sång- och musikverkstad i Missionskyrkan Lagan!

Anmälan senast 25 september, antingen här nedan, eller på anmälningsblanketter som finns i kyrkan.

Jag anmäler mig till följande workshops (välj ett eller flera)*:

(*Obligatoriska fält)